11 noiembrie 2010

Motive

Si totusi nu avem nevoie de un cataclism pentru a iubi viata. Trebuie doar sa constientizam ca suntem umani si ca putem muri oricand,ca viata se poate sfarsi fara sa fi trait cu adevarat.
Putem face din fiecare zi o incercare de a descoperi frumosul,
de a trai in armonie cu noi insine, putem sa descoperim viata,
in toate ipostazele ei,
putem lua de la inceput orice atata timp cat ne dorim acest lucru,
putem construi zgarie nori si darama munti,putem incerca sa ne iubim pe noi insine.
Motive, nu ne trebuie decat acela ca viata este prea scurta pentru a o risipi cu atata usurinta in van.

Un nou inceput

Se intampla cateodata in viata fiecaruia sa beneficieze de cate un dus rece emotional. In acel moment depinde cum il percepi, iti poate schimba viata in bine ,dar de cele mai multe ori in rau. Si totusi, exista un punct terminus pentru orice,desi ne trebuie ani si ani cateodata pana sa iesim din nebuloasa si sa ne trezim cu adevarat la realitate.
Incercam inca de cand  realizam ca avem constiinta sa ne croim un drum in viata ,cred ca toti au un ideal si un tel de urmat. pentru unii importanta este familia, pentru altii o cariera,eu de exemplu cand eram adolescenta as fi vrut sa devin cantareata.
Timpul trece, devenim adulti, cu responsabilitati, cu reguli de urmat. totutl face parte din ciclul normal al vietii.Dar se intampla uneori sa ne pierdem pe traseu. daca ai sta 5 minute in loc si ai face o radiografie emotionala ai vedea ca de multe ori cursul s-a schimbat. Am devenit altcineva, visurile s-au pierdut pe traseu,viata te-a ingenunchiat.
Si vine dusul.:)) Imi vei spune ca dus se face zilnic, stiu, dar eu am benefeciat de un alt fel de dus. E de ajuns sa fii intr-o pasa proasta, sa ai un 5 minute de sinceritate cu tine insuti si un prieten adevarat alaturi. Toate impreuna te dezbraca de anii de minciuna , de delasare si de ignoranta si iti pun pe tapet o noua fata a sufletului tau.
Ai iubit, ai avut incredere in cei de langa tine, timpul a trecut, oamenii s-au schimbat dar tu in continuare astepti sa fii inteles ,sa fii sprijinit,sa fii luat for granted, sa fii acceptat. Ceea ce nu ai reusit sa realizezi in atatia ani este ca D-zeu iti da , dar nu iti baga in traista. Ai avut un esec,e si vina ta.Nu ai reusit sa realizezi ce ti-ai propus, te-ai intrebat cat la suta e contributia ta inainte sa dai vina pe altul?
Suferi,esti trist, abatut, de ce nu iti curmi singur suferinta, crezi ca cel de alaturi, tocmai cel ce te face sa suferi va realiza candva asta?
In momentul in care radiografia iti dezvaluie mai multe coaste rupte,de vine e cel ce ti le-a rupt sau tu ca ai stat sa ti le rupa?
Ok, la prima poate te-a luat pe nepregatite, dar la urmatoarele?
Greseala noastra este ca facem compromisuri pentru orice, din obisnuinta, de frica, din comoditate, din lasitate. Greseste cel ce spune ca face compromisuri din dragoste.Dragostea este egoista,stiu, dar nu iubesti atunci cand vrei sa schimbi tot la persoana iubita. O iubesti tocmai pentru ca e asa, si ai iubi-o chiar daca ar fi asa.
Si pentru ca o data in viata la cei mai norocosi intervine dusul emotional,ne trezim la realitate, de parca ani de zile am trait intr-o ceata totala.
De ce am zis ca de cele mai multe ori acest dus ne face rau?
Sunt unii oameni care nu stiu ce sa faca cu el, cum sa il perceapa. Tea-i trezit, dar ai de gand sa faci ceva in privinta asta,sau te complaci mai departe in cotidianul tau nesatisfacator?
Ai avea curaj sa iti iei viata din nou in maini si sa te apuci sa lucrezi la capitolele deficitare?
As vrea sa cred ca acesta este un nou inceput. Ca ma scutur de toate amaraciunile si ca voi privi viata cu alti ochi de acum inainte. Sunt constienta ca e mult de lucru, ca trebuie timp,ideea este sa fii dispus sa faci ceva si pentru tine.
Asa ca ,daca ai sa treci vreodata prin asa ceva, multumeste-ti in gand ca ai prieteni adevarati alaturi care sa te sprijine, ca esti in sfarsit sincer cu tine insuti si ia viata de la capat,poate candva ,undeva, vei ajunge sa ai ce ti-ai dorit cu adevarat.Si nu uita, ca din dragoste, poti darama si muntii, poti zbura, poti deveni cineva.