6 noiembrie 2010

Mananca, roaga-te, iubeste!

Ai sa spui ca nu am ce face si ca ma plictisesc. Nu este adevarat. As vrea sa impart cu tine putin din cotidianul meu, sa incerci sa ma cunosti si sa vezi daca te identifici putin in eul meu. Ti-ai facut vreodata o analiza a celor 24 de ore ce insumeaza o zi din viata ta?Ai putea sa imi spui cat la suta iti petreci facand ceva si pentru partea mai boema din tine?
Ne adancim din ce in ce mai mult in cotidian, in realitatea gri si apasatoare a luptei cu viata. Daca stai sa te gandesti, cat aloci unor lucruri minore ,necostisitoare dar esentiale?
Stii ar fi ca in reclama aceea siropoasa, sa te grabesti spre serviciu, sa pierzi autobuzul, sa inceapa sa ploua si tu sa te opresti in loc si sa dansezi in ploaie. Dar macar ai incercat vreodata?
Noi femeile, tinem mereu la infatisare, silueta, haine, pantofi,posete si lista continua la nesfarsit. Dar cand a fost ultima oara cand ai savurat cu adevarat ceva?Ma invitase cineva drag la o pizza zilele trecute si nu m-am dus. De atunci ma gandesc doar la pizza desi nu imi place. Cred ca ma gandesc de fapt la acea pizza alaturi de acea persoana draga mie.
Asa ca asculta de glasul interior! Nu iti refuza nici o mica si meschina placere, vei regreta, nu te costa decat putin timp din viata ta si bunavointa. O baie fierbinte, o muzica ametitoare, un masaj  cu persoana iubita, o plimbare la hranit de randunele in parc, o vizita la muzeu, un zambet curcubeului sau necunoscutului care te insoteste in fiecare zi in drumul tau, ia-le pe toate si nu le mai da drumul, sunt ale tale.
Daca simti ca te paraseste speranta, ROAGA-TE!
Lasa-ti deoparte toate grijile si ai incredere in ziua de maine. Ai incredere in tine si varsa-ti naduful undeva departe de cotidianul tau .Stii, chinezii aveau un copac al rautatilor, mergeau la el cand erau suparati si il garniseau cu toata rautatea din suflet dupa care plecau linistiti acasa. Tu, de ce nu ti-ai alege un astfel de copac? Acum, depinde ,daca esti prins in mijlocul capitalei sau alt oras  plin de betoane, alege-ti un stalp de telegraf, sunt o multime. Dar nu il confunda cu cineva drag, vei pierde mult. Priveste cu atentie la ce te supara si iti creaza o stare de nervozitate si elimina-le incetul cu incetul din viata ta. Iar cele bune, dubleaza-le! Hai ca stiu ca poti, trebuie doar sa vrei.
Si daca tot ai scapat de necazuri, lasa iubirea sa iti invadeze sufletul. Prinde zambetul celor din jurul tau si nu ii mai da drumul. Aduna-ti toata dragostea pe care canva ai lasat-o sa plece si infasoara-te in ea, senzatia este una unica. Relaxeaza-te, ai incredere in tine. Nu cauta fericirea, ea te va gasi pe tine.
iubeste si nu cauta tipare, vei gresi. Rebreanu spunea ca iubirea este pentru cei umili, cei mandri nu vor putea iubi niciodata.
 Iubirea nu cunoaste cuvintele credincios si necredincios.Iubesti pe altul, va sa zica eu nu te iubesc: aceasta nu e cantecul iubirii. Omul indragostit nu zice niciodata: m-ai inselat. Iubirea nu-ti cere socoteala de sarutarile ce ai dat sau nu altora. Iubirea nu-ti scormoneste trecutul si nu-ti cerceteaza prezentul. Viitorul este nadejdea ei; viitorul este egoismul ei. Nadejdea cea deznadajduita, mangaierea cea nemangaiata sunt balsamul ei, care e tot atat de dulce ca si suferinta, ca si iubirea. Iubesti, suferi, traiesti: iata troita iubirii
Asa ca lasa-ti sufletul sa iubeasca si nu te lasa prada amaraciunilor.
Nu uita ca viata este mult prea scurta  sa ti-o petreci intrebandu-te daca e bine ce faci. Inima nu va gresi niciodata.